מטרת החינוך

"מטרת החינוך היא להכשיר את האדם לצורתו המתוקנת שהנקודה המרכזית שבה היא לעשותו טוב וישר" (הרב אברהם יצחק הכהן קוק, אגרות הראי"ה, אגרת ק"ע)

יום שבת, 18 בפברואר 2012

משחקים לימודיים מתוקשבים- חוויה אחרת!

במשך לימודיי בקורס "שילוב הדמיות ומשחקים לימודיים מתוקשבים", נחשפנו ליתרונות הרבים של המשחקים הלימודיים המתוקשבים. המרצה, הפרופ' מיקי רונן, הציגה בפנינו מספר מחוללים ואת היתרונות והחסרונות שלהם.
כפרויקט הקורס, נתבקשנו לבחור מחולל  קיים ו"להלביש" עליו תוכן הרלוונטי לנו. כמורה לאנגלית, בחרתי את נושא היחיד רבים ואת המחולל "סדר ת'ניירת"  שפותח ע"י אור זיסמן, שירי לנקר ושירו והבה את השימוש במשחק הלימודי ביצעתי בכיתה אותה אני מלמדת.
כמורה המלמדת בשיטה המסורתית נהניתי מההתנסות במחולל זה כאמצעי לימודי. ראשית, נדהמתי לראות כי הדבר אינו מסובך כל- כך, כפי שחשבתי שיהיה. שנית, לא הייתי בטוחה כי הילדים שיתלהבו מהמשחק והפעילות, יקדישו מחשבה גם לתכנים הלימודיים הנמצאים במשחק. אולם, שמחתי לראות כי יחד עם ההנאה שהייתה לילדים בזמן המשחק לא נפגם הרצון שלהם ללמוד את התכנים שנמצאים במשחק וגם לא הרצון ללמוד. 
אחד מהממצאים הבולטים היה ההנאה. לאחר השוואה שערכתי בין הלימוד דרך המשחק המתוקשב ובין הלמידה המסורתית דרך דף העבודה, כל הבנות, למעט מבת אחת, דיווחו כי הן מעדיפות את המשחק המתוקשב. בנוסף, למרות שהיו פעמים שהבנות טעו, הן הרגישו כי המשחק תורם ללימוד ואף ביקשו רשות לשחק שוב בבית ולתרגל.
אין ספק כי השימוש במשחק "גזל" יותר זמן משיעור רגיל בו הייתי מתרגלת בשיטה המיושנת, אך היתרון רב הוא. נראה לי כי אם אערוך בוחן קצר על החומר שנלמד דרך המשחק, ההישגים יהיו גבוהים ויוכיחו את תועלת המשחק ללמידה.
לסיכום, הייתי רוצה להאמין כי אתחיל להכניס לשיעוריי עוד משחקים מתוקשבים, למרות המירוץ המטורף אחר הספק החומר. 

קישור למשחק (קוד 21) http://projects.telem-hit.net/SortMe/editor/entranceEditor.aspx

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה