בבלוג האחרון שכתבתי, התייחסתי לדאגה הקיימת בציבור הדתי מהקלות הרבה בה אפשר לפגוע בילדנו דרך האינטרנט ללא ידיעת ההורים. והנה, ח"כ רונית תירוש מעלה לדיון את אותו נושא שמסתבר שקיים גם בציבור הכללי.
בכתבה שהופיעה באתר ערוץ שבע בתאריך ה21.11.11 נכתב כי נושא זה הועלה בוועדת המדע והטכנולוגיה ברשות ח"כ רונית תירוש.
ע"פ ממצאים שמעלה ח"כ תירוש כ- 75% מההורים כלל אינם שותפים לפעילות ילדיהם ברשתות החברתיות. אף על פי שמרבית ההורים משתמשים באינטרנט, הם אינם יודעים מהם הסכנות הנמצאות ברשת שאליהם חשופים ילדיהם. כמו כן ההורים אינם יודעים כיצד ניתן להתמודד עם תופעה חריפה זו המזיקה לילדים.
ח"כ תירוש מעלה מס' רעיונות בכדי להתמודד עם התופעה הלא רצויה של "אלימות וסכנות ברשת", כדלהלן:
- משרד החינוך יפעיל תכניות שיעסקו בסכנות ברשת.
- התלמידים יקבלו דפים שיחשפו בפניהם סכנות הקיימות ברשת האינטרנט והצורך להגן על עצמם מפני חשיפת יתר.
- עידוד הקשר בין ההורים. מעורבות ופתיחות בין הורים וילדים יסייעו לילדים בזמני מצוקה.
- הילדים ילמדו את ההורים ויפעלו אתם יחדיו באינטרנט בכדי לצמצם את הפער הבין- דורי.
- במקביל לכל הפעילויות הנ"ל, על משרד החינוך לפתוח "קו חם", שיהווה כתובת לפניות הציבור בזמן מצוקה.
ברור לכולם כי כאשר ההדרכה לילדים תהיה ממקום של אכפתיות, שותפות והבנה עד כמה הרשתות משמעותיות לילדים, ההישגים יהיו טובים יותר. אולם, במקרים בהם המבוגרים יתנו לילדים הרגשה של סמכותיות ושתלטנות, הילדים לא יראו במבוגרים כתובת לפניותיהם והמצב יחריף עוד יותר.
כולנו תקוה כי נשכיל להבין וללמוד עד כמה הכלי משמעותי בחיי ילדנו מצד אחד, ועד כמה חשוב להיות שותפים בחיי ילדינו וללוותם בדרכם החדשנית מאידך. רק בדרך זו ילדנו ידעו כי ניתן לפנות אלנו המבוגרים, לסמוך עלינו והיעזר בנו בשעת הצורך.
אין ספק שתקוותנו היא כי ילדנו יוכלו לחיות וליהנות מהעולם המקסים בו אנו חיים ללא פחדים וחששות, והאינטרנט יהיה מקום בטוח עבור ילדינו.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/229053
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה