מטרת החינוך

"מטרת החינוך היא להכשיר את האדם לצורתו המתוקנת שהנקודה המרכזית שבה היא לעשותו טוב וישר" (הרב אברהם יצחק הכהן קוק, אגרות הראי"ה, אגרת ק"ע)

יום ראשון, 17 ביולי 2011

בסין- צנזורה ברשת


האם חוקי לסגור אתרים ברשת בטענה כי אינם "חיוביים", בעלי תוכן "שלילי"? או אולי ישנה זכות לכל אחד להפיץ ככל העולה על רוחו?
ובכן, במהלך השנה האחרונה נסגרו בסין יותר ממיליון אתרים ע"י הצנזורה- אתרים כמו יוטיוב, טוויטר ופייסבוק וכמובן אתרים פורנוגרפיים.
לעומת היוצאים כנגד תופעה זו שטוענים כי יש לאפשר "אינטרנט חופשי", בסין מאמינים כי איכות האתר הוא הקריטריון להשארתו פתוח ברשת. אומנם ישנה יותר הקפדה על הכללים להעלאת אתרים לרשת, אך יש עליה ברמת התכנים המפורסמים- וזה הדבר החשוב והמשמעותי. ע"פ מחקרים שנעשו אומנם מס' האתרים קטן, אך ישנה עליה במס' הדפים שפורסמו- 60 מילארד, עליה של כ-79% בשנה אחת.
ישנה התנגדות וקיימים הפגנות נגד הצנזורה, אך כרגע אין שינוי במדיניות כלפי הרשתות באינטרנט בסין.

לאחר קריאת הכתבה עלתה בפני שאלה שבוודאי צצה בראשם של אחרים לפני- מהי הזכות של המדינה לסגור ולצנזר אתרים? האם ישנה זכות כזו? ואולי כן- במקרים שהאתרים נחשבים למסוכנים. ואם כן -מי הוא הקובע מהו "אתר מסוכן" ומה לא?

כרגיל חוזרים לשאלות העוסקות בגבול יכולתו של האינטרנט, הסכנות, המגבלויות והפתרונות שעדיין אין לנו.
כנראה שבכל זאת במדינות דמוקרטיות "החופש" הוא ערך כה עליון, שבשם ערך זה פוגעים בעקרונות נוספים כמו "הגנת ילדים", "זכויות הפרט" ועוד.
ומי צודק?

People at an internet cafe in Beijing, May 12, 2011 Chinese web users are frequently blocked from accessing sites such as Youtube

קישור למאמר באתר החדשות של הBBC

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-14138267

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה