מטרת החינוך

"מטרת החינוך היא להכשיר את האדם לצורתו המתוקנת שהנקודה המרכזית שבה היא לעשותו טוב וישר" (הרב אברהם יצחק הכהן קוק, אגרות הראי"ה, אגרת ק"ע)

יום ראשון, 28 באוגוסט 2011

"Waze" - כבר שמעתם על תוכנה זו"?


לא להאמין! ככל שאני לומדת יותר ונחשפת יותר לטכנולוגיה החדשה-אני רק יודעת פחות ופחות.
במהלך טיול לצפון בעודי נעזרת בהסברים ובמפות בכדי לנווט את דרכי, גיסתי מסתבר נוסעת לה בנחת.
ברגע שהגענו למקום המתוכנן, יוצאת גיסתי בהתלהבות מהאוטו וקוראת "אין על התוכנה הזו- פשוט מדהימה."
אני כמובן לא מבינה את ההקשר בין "תוכנות" ל"טיול", אך מיד גיסתי ממשיכה- "שמעת על Waze"?
"את פשוט חייבת לראות!" ומובילה אותי למכשיר הנייד שלה.
ובכן "Waze" הינה תוכנה חינמית שניתן להורידה  לסלולרי האישי של כל אחד. תוכנה זו מבוססת על מידע "חי" המגיע מהנהגים הנמצאים בשטח ומועבר לשאר הנהגים. לכן, ככל שננהג ונדווח יותר- נהייה מעודכנים יותר.
מטרת השירות הוא לעזור לנהגים ע"י מתן "סיור מודרך" והכוונה ישירה לייעד. בנוסף הנהגים מקבלים דיווחי תנועה על עומס בכבישים מסויימים, תאונות דרכים ושוטרים הנמצאים במקומות מסויימים.
מי צריך GPS ? פשוט הורידו את התוכנה וצאו לדרך!
נסיעה טובה ובטוחה לכולכם!

קישור לתוכנה
http://www.waze.co.il/

יום ראשון, 21 באוגוסט 2011

רק "קליק"- ומצאתי עבודה!


האם יצא לכם בעבר להתנסות בעמידה בתור במשך שעות בתקווה שתצליחו לקבל את השירות אותו אתם מבקשים?
אם כן ברור שאתם מזדהים עם התחושה של התסכול של התור הארוך והמייגע, והאכזבה במקרה וגיליתם כי עמדתם לחינם.
לא עוד!- האינטרנט שוב מצליח למצוא פתרונות יעילים לחיסכון בזמן, ליעילות, וכמובן להשגת המטרה המתבקשת.

יריד תעסוקה וירטואלי התקיים לאחרונה בירושלים.
היריד שם לעצמו כמטרה לייעל את תהליך מציאת העבודה של ציבור מחפשי העבודה. ידוע לכולם עד כמה יכול תהליך זה להיות מייאש ומייגע וברור לכולם שההצלחה במציאת עבודה אינה רק טובת האדם הפרטי, אלא של המדינה כולה.
האפשרות להישאר בבית, להיכנס לאינטרנט, לעיין בנחת בכל האפשרויות שיש- בהחלט יתרון משמעותי ביותר. בנוסף ליתרון בהיות האדם בבית, עומד לרשותו מענה קולי עם מייעצים ומומחים העונים על שאלות ועוזרים בתיווך בינו ובין המעסיקים השונים.

שירות זה הינו אחד מהנסיונות להקל על ציבור הלקוחות באמצעות האינטרנט.

נקווה כי אכן הנסיון יוגדר כהצלחה, ובעתיד יתקיימו ירידי תעסוקה נוספים בעוד מקומות בארץ ובכלל טובת הלקוחות תעמוד לעיניהם של עוד גופים ציבוריים.




 קישור למאמר

יום ראשון, 14 באוגוסט 2011

ספרים דיגיטליים בשימוש- הרבה יתרונות ומעט חסרונות


לאחר שכתבתי על הצעת החוק בעניין הכנסת הספרים הדיגיטליים בארץ, שמחתי למצוא כתבה המתארת מקומות ובתי ספר , בעולם כמובן, שהחלו להשתמש בספרים הדיגיטליים. (ישנו קישור לכתבה בסוף הרשומה)
ידוע וברור לכולנו כי במאה ה21 חייב להתחולל שינוי במערכת החינוך בעקבות השינויים הטכנולוגים החלים בעולם. השינויים הטכנולוגיים מסתבר אינם רק שינויים טכניים בלבד, אלא שינויים טכניים שמובילים להשפעות גדולות ומשמעותיות בחיינו : באופן הלמידה של הילדים, בדרכי  החשיבה שלהם, בתחומי ההתעניינות שלהם וביכולות שלהם. כל הגורמים הנ"ל ועוד אחרים הם בדיוק הסיבה המביאה את משרדי החינוך והממשלות להבין כי חייב להתבצע שינוי במערכת הנוכחית.
ישנם המאמינים כי צריך להתבצע שינוי, אך יש לחכות שיבוא מלמעלה- הדרגים הגבוהים יחליטו על השינוי ואז הוא יחלחל למוסדות. לעומת הגישה הזו, ישנם הטוענים כי השינוי צריך לצוץ מלמטה, וכך הוא יווצר.
דוגמא ממשית לגישה זו היא בארה"ב. בבית ספר מסויים בצפון קרוליינה, הוכנס שימוש בספרים הדיגיטליים במערכת החינוך. אכן מצוין בכתבה כי ישנם קשיים טכניים , וקשיים בתשתיות, ובכל זאת לא התייאשו הגורמים שראו בכך חשיבות גדולה ויצאו לדרך. במשך ארבע שנים ציידו בביה"ס את כל התלמידים בכיתות ד' עד י"ב במחשבים ניידים.
היתרונות ברורים טוען המפקח המחוזי של בית הספר: התלמידים מגיעים להישגיים גבוהים יותר, הם מתעניינים יותר בנושאים הסובבים אותם, שיעורי הסיום של בית הספר עלו וגם רמת הזכאות לבגרות עלתה. בימינו, לא הגיוני כי חומרי הלמידה יהיו "מוגבלים", "אין שימוש במילון ,אטלס, אנציקלופדיה וכ'ו, הכל דרך האינטרנט". בנוסף, המורים ציינו כי הם עתה מאושרים יותר.
אומנם עלו מס' חסרונות בשינוי מהפכני זה. אחד מהחסרונות שכרגע לא נמצאו פתרונות עבורו היה שתלמידים טענו שמרוב שכייף לשחק באייפד, הם אינם מסוגלים להתרכז בשיעור. חיסרון נוסף שמנסים להתמודד איתו הוא נגישות התלמידים לאינטרנט בשעות אחר הצהריים. ישנם תלמידים שבגלל בעיות כלכליות אין להם חיבור לאינטרנט, מה שמפריע להם לעבוד כשהם בבית. אחד מהפתרונות עבור בעיה זו היה פתיחת מעבדת המחשבים בביה"ס למשך זמן יותר ארוך ובכך לאפשר לתלמידים להישאר בביה"ס, לעבוד ולהכין את המטלות שלהם.

ולאחר כל מה שקראתי, מתי נתמודד אנו עם אתגר זה? האם נחכה כי ההנחיות יוכתבו מלמעלה או שגם אצלינו פה יהיו חלוצים ויתחילו את המהפך מלמטה?

קקישור לכתבה:
http://www.washingtontimes.com/news/2011/jul/18/s-korea-leads-way-for-paperless-classroom/


יום שלישי, 2 באוגוסט 2011

מי היה מאמין- ספרי לימוד דיגיטליים כאן בישראל!!!


רק בשבוע שעבר שמענו את הרצאתו של רוני דיין בנושא תוכנית התקשוב בישראל, והנה, לא להאמין , הדברים מתקדמים, ממש בתנופה כה מהירה!
לאחרונה אושר החוק של ספרי לימוד דיגיטליים בקריאה טרומית בכנסת. אומנם החוק נמצא רק בהתחלתו, אך בהחלט זהו סימן המראה על רצינותה של המדינה להתקדם. אכן, שואפים כאן בישראל, להיות המדינה השניה בה ישתמשו בספרים דיגיטליים בבתי ספר אחרי דרום קוריאה.
אל בהלה! השימוש בספרי הלימוד הדיגיטליים אינו חובה, ועדיין לאלו שיעדיפו את הספר המודפס העשוי מנייר תינתן אפשרות להשתמש בו. ובכל זאת, מה הן היתרונות של הספרים הדיגיטליים?
אמנה כאן מספר יתרונות, לא לפי סדר החשיבות.
יתרון ראשון, ברור הוא שלא יהיה צורך לשאת עוד ילקוטים כבדים על הגב.
יתרון שני הוא עדכון המהדורות ללא קניה מחודשת של הספרים.
יתרון נוסף הוא שע"י העלאת ההצעה יזדרזו להכניס מערכות תקשוב לבתי הספר- טאבלטים, מחשבים, קוראים דיגיטליים וכו'.
יתרון חשוב ומשמעותי ביותר הוא האפשרות לאפשר למוגבלי ראיה לקרוא מהספרים שיועברו לכתב ברייל.
עוד יתרון הוא העלות- מחיר ספרים דיגיטליים נמוך יותר בגלל שאין את עלות ההדפסה. אומנם מחירי הקוראים או המחשבים הניידים אינו שולי, אך בכל זאת מחירם יורד ויורד, והקניה היא חד פעמית.
חשוב לציין כי רכישת הקוראים הדיגיטליים אינה חובה.

הקושי שלי עם השינוי המהפכני הוא האם לאט לאט הילדים יזניחו את הספרים המסורתיים, המודפסים, ואולי כפי שקראנו בסיפור "The Fun They Had", הם ישכחו מן העולם וילדנו לא יכירו וידעו כיצד להשתמש בהם.

נו, אז מה אתם אומרים, האם השינוי אכן יתרחש במהרה?

ספרי לימוד באייפד?




הממשלה אישרה: ספרי לימוד - בגרסה דיגיטלית