מטרת החינוך

"מטרת החינוך היא להכשיר את האדם לצורתו המתוקנת שהנקודה המרכזית שבה היא לעשותו טוב וישר" (הרב אברהם יצחק הכהן קוק, אגרות הראי"ה, אגרת ק"ע)

יום שבת, 9 באפריל 2011

תקשוב ולמידה- חלום או מציאות?

בס"ד

השבוע השתתפנו ביום עיון שעסק בנושא בנושא שילוב התקשוב במערכת החינוך- האם זה בגדר חלום בלבד או מציאות שבדרך. במהלך היום העיון, מתוך תשובותיהם של הדוברים עלו דילמות, קשיים שעומדים בדרך, פתרונות להשגתם ועוד נושאים נוספים. נהנתי לשמוע כי מכיוון שברור כי שילוב התקשוב בהוראה עומד להתרחש, ולמרות שיש עוד שאלות בקשר לאופן הביצועי בכיתה, מתחילים במקומות שונים להכשיר מורים ללמד בדרך זו.
מגוון הדעות שעלו, והשוני ביניהם מאוד העשירו אותי.
ברור כי בעידן של היום, שילוב הטכנולוגיה בהוראה הוא בלתי נמנע. ברור גם כי על המורים לעבור שינוי- קודם בתפיסה ואח"כ בצד היישומי. השאלה הגדולה היא מתי יתרחש השינוי?
במהלך היום עיון נחשפתי לנקודות רבות למחשבה: עד כמה ילדינו נמצאים מול מסכים- 8 שעות ביום, ומה עלינו לעשות כדי לצמצם זמן זה. מדוע מורים צעירים שחושבים כי נכון לשלב טכנולוגיה בחינוך, חוזרים ללמד בשיטה שבה הם למדו? ואם כך, ברור כי קשה השינוי לצוות מורים מבוגר עוד יותר. איך לא נשכח שבית ספר הוא בהחלט מקום לרכישת ערכים כלליים, ועוד.
מגוון הדעות שעלו, והשוני ביניהם מאוד העשירו אותי.
גילה תודה!
המשיכו לעשות חייל והצליחו!
זהבי אלמוגי

יום שלישי, 5 באפריל 2011

תקשוב ולמידה-חלום או מציאות?

תודה!
ביום העיון לרגל השקת הספר התחלתי להפנים עד כמה הנושא "חם". נהנתי לשמוע את ארבעת הדוברים ולראות זוויות שונות ונקודות מבט שונות. ברור לכולם כי שילוב התקשוב בהוראה הוא יעד עיקרי בחינוך, ובכל זאת כיצד יתרחש השינוי ומתי? האם הוא הכרחי?